Ideglelés...

Sziasztok !

Ma délután, olyan ideg jött rám ! 
haladtam szépen, a balatonin, a McDonald's felé (piac tér) , amikor is azt vettem észre, hogy lemarad a mögöttem jövő...  Aztán, a következő pillanatban, égett szagot éreztem... "Jézusom, mi ez ?????" Riadtan beálltam, az OMW kútra és vágtában a kocsi hátuljához rohantam, ahol, csak úgy önlött ki a füst ! Kivágtam a gépháztetőt, (készülve arra, hogy oltás lesz), de látom, hogy csak füst van, tűz nincs. Vizsgálódtam és észre vettem, hogy mindenen áll az olaj... Gyorsan lemostam és járó motornál kerestem a szivárgás nyomát.       Nos, sehol semmi... Beültem, elintéztem a dolgom és hazajöttem. Itthon látom, hogy újra olajos a motortér. 10 perc kellett, mire rájöttem, hogy a szelepfedél tömítés lehet a ludas ! Levettem a fedelet és kiszedegettem a néhai tömítés maradványait... Hát, nem mostanában jártam így, hogy egy párszázas tömítés, így megszopat... Most, egyenlőre, úgy tűnik, hogy jól sikerült, a hibafeltárás és nincs olaj a motortérben...
Csak a tanulság miatt írtam le....  De holnap, kiderül, hogy tényleg sikerült-e megakadájozni az olaj folyást !!!

Kommentek

Sztancsik Viktor

Ismerős helyzet, így már jártam én is nem is egyszer. :)

Suba

Szintén ismerős a szitu. Parafatömítés+motortömítő paszta segített rajta. Most viszont kapargathatom a maradványait :(.

Andrei

Hmm én még sose jártam így. 1 tömítést max 2x használok fel, de ha már látom a szivárgást, akkor cserélem. Nem kell megvárni, amíg kijön ott 1 liter :)

raver

Szerencsésen megúsztad.

Lajoska

Égett szagot érezve nagyon logikusa lépés volt egy benzinkútra beállni. Ha már meghalunk, legalább szóljon nagyot.
Egyszer a Skodával sikerült egy Alfát nagyobb követési távolságra késztetni, amikor fröccsöt kevert magának a benzinből és a hűtővízből :)
Szegény kisöcsém hetekig turkált benne utána :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!